Kositëse bari – ku e gjeni më së liri

28.02.2023

Shperndaje:

Me pranverën që është në prag, do t’ju duhet të mendoni edhe për oborrin tuaj. Për shembull për të prerë barin. Dhe gjëja më e mirë për ta bërë këtë është një kositëse bari.

Në tregun online ka shumë lloje, nga ato më të thjeshtat që duhet mbajtur pezull, pastaj ato me katër rrota që funksionojnë me shtyrje e deri te ato robotike.

Gjeni kositëse bari me rrymë por edhe më naftë apo benzinë dhe platforma SaKushton ka analizuar e krahasuar çmimet e tyre.

Kositësen më të lirë e gjeni në PemaMall. Bëhet fjalë për kositëse të vogël, që mbahet pezull dhe që përmes brisqëve që ka poshtë, pritet bari. Është e brendit Iskra dhe kushton 27.85 euro. Ka diametër të prerjes 220 mm dhe fuqi të motorit 250 W. Punon me rrymë dhe ka kabllo me gjatësi 35 cm.

Në PemaMall, gjeni edhe kositëse me katër rrotë, pra që funksionon me shtyrje. Është e brendit Nakayama me 1300 W fuqi dhe kushton 80 euro.

Në Gjirafa50, kositësja më e lirë është ajo e brenidt Karcher. Është aso që mbahet pezull dhe kushton 95.39 euro. Ka diametër të prerjes 25 cm dhe 9500 rrotullime për minutë. Ka peshë 1.6 kg dhe bateri me tension 18 W.

Në këtë dyqan, kositësja më e lirë me katër rrota është ajo e brendit Leaves. Është elektrike dhe ka fuqi 1000 W e diametër të prerjes 32 cm.

Në Gjirafa50, gjeni edhe kositësen robotike, që është edhe më e shtrenjta në tregun online. Kushton 871.51 euro dhe është e brendit Einhell Freelexo me 1200 Wat fuqi. Punon në mënyrë të pavarur, duke e kontrolluar apo programuar paraprakisht. Ndër të tjera ka edhe një sistem kundër vjedhjes, meqë duhet të fusni një Pin kod. Ka edhe shumë mundësi të tjera, që ua bëjnë më të lehtë punën.

Kositëse bari gjeni edhe më dyqanin online 75Mall. Është e brendit FZR, elektrike dhe me katër rrota. Ka fuqi 1200 W dhe diametër të prerjes 320 mm. Kushton 109.90 euro.

Në të tri këto dyqane, gjeni mbi 50 lloje të kositësve të barit dhe për të parë më shumë, kliko KËTU.