Pastrues ajri – ku e gjeni më së liri

01.06.2022

Shperndaje:

Pastrues ajri! Sidomos në Kosovë ka nevojë për aparatura të tilla. Më rritjen e shkallës së vetëdijësimit, qytetarët po i kushtojnë vëmendje lifestylet.

Dhe për ambient komod brenda shtëpisë, ndër të tjera ju duhet një lagështues ajri (kemi shkruar më herët për këtë: Lexo KËTU) dhe një pastrues ajri.

Në tregun online gjeni me dhjetëra lloje të pastruesve të ajrit, edhe nën 100 euro, por ju nëse vendosni të blini një, atëherë merrni një mbi këtë shumë.
Si funksionon? Thith ajër nga ambienti, e filtron përmes filtrave të karbonit dhe e liron ajrin e pastër.

Pastruesit e ajrit më të lirë mbi shumën e përcaktuar (100 euro) i gjeni në PemaMall dhe Gjirafa50 me çmim prej 119 euro për copë. Në PemaMall është i brendit Hepa, ka 4 nivele të pastrimit, fuqi 35 vat dhe kapacitet 150 m3 në orë, mjaftueshëm për një hapësirë prej 18 metrash katrorë. Filtron 99,97 për qind të grimcave të pluhurit. Niveli i zhurmës lëviz nga 32 deri në 52 decibel, varësisht nga shpejtësia që e aktivizoni.

Në Gjirafa50, është i brendit polak Neo dhe pos çmimit, edhe performancat tjera i ka të njëjta.

Në dyqanin tjetër online 75Mall, gjeni pastrues ajri për pak më centë më shtrenjtë. Kushton 119.99 euro dhe është brend slloven Gorenje. Ka fuqi të motorit 50 vat dhe filtron ajër mjaftueshëm për 20 metra katrorë. Shënime tjera nuk janë specifikuar nga shitësi.

Në Neptun, pastruesin e ajrit më të lirë e blini të brendit Fuego. Ka fuqi të motorit 60 vat, shkallë të rrjedhjes së ajrit të pastër – 320 m3 në orë, mjaftueshëm për hapësirë deri në 38 metra katrorë. Ka sensor për grimca të pluhurit dhe zhurmë deri në 66 decibel.

Në Neptun e gjeni edhe pastruesin e ajrit më të shtrenjtë. Kushton 859 euro dhe është i brendit të njohur LG. Pastron ajër në 360 shkallë, ka 6 nivele filtrimi dhe kapacitet të pastrimit të ajrit 452 m3 në orë. Ka teknologji SmartThinq dhe nivel të zhurmës dukshëm më të ulët – nga 25 deri në 50 decibel, varësisht nga shpejtësia që aktivizoni.


Për të parë më shumë, kliko KËTU