Amazon – SaKushton
main

Për çdo produkt që t'intereson,
munesh me kqyr sa kushton

Amazon

Tech company

E themeluar më 1994 në Saettle, SHBA, kompania Amazon sot vlerësohet mes pesë kompanive më të mëdha në industrinë e informacionit së bashku me Google, Apple, Microsoft dhe Facebook. Pronari i saj Jeff Bezos, është ndër miliarderët më të mëdhenj në botë. Kompania është e fokusuar në shitjen online me pakicë, sidomos në e-commerce që konsiston me shitje të produkteve teknologjike. Ofron edhe shumë produkte të tjera dhe ato mund të porositen nga çdo vend i botës, thuajse. Bezos, kur themeloi kompaninë më 1994 e emërtoi Cadabra, por pasi kjo lidhej me emrin Cadaver (kufomë), e ndërroi duke ia vënë emrin e një prej lumenjve më të mëdhenj, Amazon.

Lajmet e fundit