Banka Kombëtare Tregtare – SaKushton
main

Për çdo produkt që t'intereson,
munesh me kqyr sa kushton

Banka Kombëtare Tregtare

Banka

Banka Kombëtare Tregtare, e njohur si BKT, në Kosovë operon që nga viti 2006. Baza e kësaj banke është në Shqipëri. Me 27 pikat e saj në tërë vendin, BKT është banka më e madhe shqiptare. Dega e parë e kësaj banke është hapur në Durrës më 1925, e në të njëjtin godinë ndodhet edhe sot BKT-ja në këtë qytet, duke përfaqësuar kështu një histori gati një shekullore. Banka Kombëtare Tregtare me emërtimin që ka sot u themelua në janar 1993, nga bashkimi i Bankës Tregtare Shqiptare (BTSH) dhe Bankës Kombëtare të Shqipërisë (BKSH). Banka Kombëtare Tregtare u krijua si Shoqëri Aksionere në korrik 1997, ndërkohë më 2000 përfundoi procesin e privatizimit, duke marrë edhe miratimin e Kuvendit të Shqipërisë. Më 2009, banka kaloi në pronësi të tërësishme të gjigantit turk, Çalik Financial Services.

Lajmet e fundit